Menu
Gildia Pióra na Patronite

Filozofia

Studiuję, słucham, czytam, rozważam,
Przysłuchuję się, rozmyślam, kontempluje,
Nad człowiekiem,
I w tej myśli uciekam od człowieka,
Staje mi się obcy, a powinien bliższy,
I chociaż wiem, to go nie znam,
Po co mi filozofia w samotności rozważana,
W książkach zamknięta wraz ze mną,
Bez osobistego spotkania.

5705 wyświetleń
65 tekstów
2 obserwujących
  • nicola-57

    22 April 2015, 19:26

    interesująca refleksja, jestem za. Serdeczności