Menu
Gildia Pióra na Patronite

Adekwatnie

Stosownie do zachowania dopasuj słownictwo
By nie wyszło szydło z worka, iż uboga twa mowa
Zobacz dookoła ilu próbowało, im nie wyszło
Pozorowali książąt, dziś mogą pod ziemię się schować

Nie pij, pokaż klasę, choćby dla zasady
Ukaż silną wolę sobie, powiedzą żeś cykor
Lub, że baba przekręciła Ciebie na stronę ogłady
Do klasy nieadekwatni, stratni, w barze tracą myto

Nie daj się nauczać zielonemu monstrum
Co z gramatyką ma problemy tak i jak z wyglądem
Życie to nie Gwiezdne Wojny, tylko ścieżka progów
To, czy dałeś radę wszystkim poznasz razem z końcem.

43 927 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!