Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie odchodź, proszę Cię

Stój, zatrzymaj się, nie odchodź!
Widzę oddalający się twój cień,
nie chcę, w duszy krzyczę "nie!",
nie mam siły, chcę pobiec, przytulić Cię,
ale wiem, że i tak będziesz musiał odejść..

Te ostatnie chwile z tobą,
te ostatnie pocałunki,
ostatnie niewinne uśmieszki,
nie chcę żeby znikały, nie chcę by odchodziły,
dlaczego to wszystko musi zniknąć,
nie chcę byś odchodził,
zatrzymaj się, stój !

Wiem, że nie chciałeś iść,
widziałam wtedy łzy w twoich oczach,
nie oszukasz mnie, ja wiem..
Jesteś mężczyzną nie wypada,
ja nie dałam rady, musiałam się rozpłakać,
dlaczego mieliśmy tak mało czasu !
Widzę tylko jak odchodzisz..

Jesteś teraz gdzieś na ziemi,
patrzysz na to niebo co ja,
spoglądasz na te same gwiazdy,
wiem, że gdzieś tam jesteś,
że myślisz o mnie, że wspominasz te chwile..
Mam nadzieję, że to nie koniec,
bo nic prócz Ciebie teraz nie ma znaczenia,
więc proszę chodź tu, nie odchodź,
proszę Cię stój!

8198 wyświetleń
76 tekstów
0 obserwujących
  • awatar

    31 August 2010, 10:14

    bardzo słabo ten nastrój budowany, takie gadanie o tym samym w czterech zwrotkach, pozdrawiam =