Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wieczornica

Stoję jak puste schronisko
Nad kotliną rozpaczy
Straszą bezdenną czeluścią
Wyblakłe okiennice

Za daleko masz do mnie
Tylko smutek się wspiął
I zawisł mgieł melancholią
Nad bezpańskim księżycem

138 012 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 5 December 2011, 22:35

    tyle bólu ...

  • Pytia

    30 November 2011, 22:31

    "plus" - za dwa pierwsze wersy.......co się stało?

  • marka

    22 November 2011, 20:32

    Piękne, widzę mgłę wlewającą się przez otwarte okno do schroniska.

    Gratulacje.
    Żywiołowe.

  • giulietka

    22 November 2011, 20:18

    Dobrze, że są tacy, którzy jeszcze chcą o tych księżycach czytać... ;)

    Dziękuję Wam, że do mnie zaglądacie.

  • LSD

    22 November 2011, 19:52

    Dobrze, że ktoś jest jeszcze na tym świecie kto widzi bezpańskie księżyce ...

  • jarekkozikowski

    22 November 2011, 19:49

    giulietko chylę czoło piękny tekst pozdrawiam