Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poprzecznie

Stać poprzecznie,dla całości
dla całości,co depcze strach
nagie ciała udają ubrane
a ogień udaje szadź.

I korony im spadają,
lecz tylko na głowy
z głowy rozum rozbija
miecz pokutą wleczony.

Stać...
bo most nie żyje,
bo się krzyżyk połamał,
bo leją z policzka krople bitwy łez,
bo topimy ciernie,choć te żyją we mnie.

A czara po kres nalana
i stoję poprzecznie
jak idiota we śnie,być może daremnie.

Po końcu,po życiu pilnował będę
i wnet niebo spadnie,kość się rozleci
czerń wyblaknie,staroć w grób wzleci...

Stać będę,byście mogli biegać...

9954 wyświetlenia
169 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!