Menu
Gildia Pióra na Patronite

kwiaciarka

sprzedawała kwiaty
na polu pełnym róż
w promieniach słońca
wielobarwnej tęczy
uśmiechem radość wlewała
sercu smutkiem skażonemu

szept jak pieśń brzmiał
szumem delikatnych nut
niczym aria
z prostych upleciona słów
miłości zranionej
nie znającej ukojenia

niczym zjawa
błysk zmęczonych snów
odeszła
zostawiając bukiet
i delikatny zapach róż

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    22 February 2013, 22:50

    czasem chciałoby się wszystkie spadające gwiazdy
    poodnosić do nieba
    byle ta jedna zalśniła znów na horyzoncie naszego świata
    czasem...

    Twoje słowa, Adamie, pachną mi znajomymi porankami, których już nie ma, może dlatego pachną tak pięknie.