Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kontrast.

Śmierć

Życie

Życie i Śmierć
czym się różnią?

Skoro są tym samym.
cały sens życia polega na tym
żeby umrzeć
cały sens śmierci
polega na odrodzeniu się na nowo

Lepszym? Niematerialnym?

Śmierć czy Życie?
biorę Śmierć
Życie
wszędzie takie samo jest.

Okrutne.
Złudne.

Piękne...

Śmierć czy Życie

Wybieram Życie
Śmierć
kończy, ja zaczynać chcę.

Okrutna.
Złudna.

Piękna...

Umieramy, aby żyć
żyjemy, aby zgnić...

Śmierć czy Życie?
Życie czy Śmierć?

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • 26 May 2013, 20:49

    Ładny wiersz. Śmierć jest ostatecznością, chociaż to zależy od religii jaką się wyznaję. :)

  • Arjata

    26 May 2013, 18:11

    Życie i śmierć to koło. Uzupełniają się nawzajem. I tak od tysięcy lat.