Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Słowa
Czym są
Czy to tylko litery na kartce
Czy to pusty przekaz nie niosący treści
A może słowa to coś więcej
Może to ból odrzucenia
Strach przed utratą
Wstyd za postępki
I wyrzut sumienia
Słowa
Czasem rozważne
Długo ważone
A co z gniewnymi
Nieprzemyślanymi?
Przecież to też słowa
Dużo gorsze czasem od czynów
Więc czy da się słowem słowo zawrócić
Czy można czas cofnąć
„Przepraszam”
To tylko słowo
Lecz dla mnie coś więcej
To dar cofania i nadzieja
Na przebaczenie
Za słowa
I czyny
Za krzywdę uczynioną
I ból przyniesiony
Ale czy wystarczy przeprosić…

1511 wyświetleń
12 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!