Menu
Gildia Pióra na Patronite

wszystko przed nami

słońce znów wschodzi u ciebie
u mnie zaczyna się dzień
dzieli nas to
co wbrew fizyce
trzyma nas stale przy sobie

na nierówne połowy
podzielono nasz świat

oddalam się
idąc w ślady spadających gwiazd
gdziekolwiek będę
pamiętaj
wciąż jestem po twojej stronie

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    25 February 2016, 18:07

    Klucza nie ma.
    Jest tylko hasło dostępu :)
    Magio magii, magiczne moce, macie monstrualne monstrum zamienić w miazgę :)
    Hehehe :)
    To moje ulubione :)
    Z dzieciństwa :)
    To dobrze, że tylko trochę o odchodzeniu.
    Mogę wybaczyć :)
    Ale teraz poproszę wiersz o nie odchodzeniu :)
    I niech niebo w nim znów będzie błękitne :)

  • giulietka

    24 February 2016, 14:43

    Art, wystarczy zionąć ogniem;) Dzięki i wzajemnie:)

    M.,
    Ależ to nie miało być o odchodzeniu, no może tylko troszeczkę... ;)
    Czasem nie można wrócić, bo tak naprawdę nigdy się nie odeszło.
    I serca nie zamykaj albo przynajmniej klucz mi zostaw;)
    I rozgaduj się częściej, czytam z przyjemnością:)

  • Adnachiel

    24 February 2016, 13:17

    To fakt, że nie bardziej niż poprzedni i następny.
    Ale kimkolwiek adresat jest, z pewnością nie lubi czytać o odchodzeniu.
    Bez daty powrotu :)
    Ja bym nie lubił.
    I nawet bym o tym nie pisał :)
    Wystarczy, mi pożegnań.
    Może pora zamknąć swoje serce.
    Może...
    I znowu się rozgadałem.
    Wybacz :)

  • 24 February 2016, 11:04

    Żeby pogapić się na taaaakie plecy, to smok musi się rozpychać łokciami. :D
    Miłego dnia. :))

  • giulietka

    24 February 2016, 10:57

    Yestem, i jeszcze Smoka za plecami;)) Dzięki za łypnięcie;)

    Adnachiel, chyba nie bardziej niż poprzedni i następny, ale na pewno do wyjątkowego adresata. Dobrze trafiłeś;)

  • Adnachiel

    23 February 2016, 21:24

    To chyba bardzo osobisty wiersz.
    Bo brzmi jak list.
    Albo jak wyznanie.
    Nie oddalaj się...
    Lub... Jeśli musisz odejść, w podróż weź mnie tą.
    Cudownie inspirujący wiersz.
    Mnie poruszył.
    Choć to nie lada sztuka :)

  • 23 February 2016, 09:25

    Dobrze mieć Kogoś Takiego po swojej stronie. :)
    Miłego dnia, Madź. :))

  • giulietka

    20 February 2016, 08:45

    Serdecznie Wam dziękuję, zaraz zajrzę, co tam wzeszło u Was;)
    Miłej soboty!

  • mill

    19 February 2016, 21:16

    ....a ja po Twojej stronie Madziu bo wiersz piękny jak zawsze :*....

  • Papużka

    19 February 2016, 20:00

    Blisko strofy... miło nastrajają.