Menu
Gildia Pióra na Patronite

x x x

słońce świeci w
Twoje oczy
teraz ukazują całą
prawdę -
szary odcień szczęścia
z którego wychodzą
niebieskawe pasma
miłości.

słońce gładzi palcem
Twój zarośnięty policzek,
lubisz to uczucie
troski, zadbania.

na ustach maluje Ci się
uśmiech, głęboki
szczery.

serce Twoje
śpiewa o miłości
bezgranicznej
wytrwałej.

bierzesz głęboki oddech,
zamykasz oczy.

wszystko w Tobie usypia.

otwieram małe,
wesołe ogniki,
z których łzy wypływają
w pogoni za szczęściem.

sen, piękny sen.

i niecny powrót
do rzeczywistości.

38 196 wyświetleń
454 teksty
25 obserwujących
  • zakochaneniebo

    13 March 2012, 21:33

    i właśnie najbardziej mi się podoba ten moment w wierszu. ;)
    i proszę mi wierzyć, istnieją takie oczy.. ; )

  • Bogdan Z

    13 March 2012, 21:28

    słońce świeci w
    Twoje oczy
    teraz ukazują całą
    prawdę -
    szary odcień szczęścia
    z którego wychodzą
    niebieskawe pasma
    miłości.
    :) ach świetnie