Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Składniki zawiedzionego ja"

Składniki zawiedzionego „ja”
I „Ty”
Coś stoi pomiędzy nami
Na pewno nie „my”.
(…)
Zwijam literki i je układam
Cudowna miłosna marmolada.
Otworzysz słoik i się przekonasz
Na ile kochasz na ile skonasz.
Z puszki Pandory nić się wychyli
Co ściąga ku Tobie papryczkę Chili.
(…)
Czerwony wszech miar tych krwawych owoców
Zgotuje nam zupę – nie marnuj już oczu,
Którymi sprawiasz, że wszystko się staje
Takim koszmarnym łzawym banałem.

10 995 wyświetleń
174 teksty
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!