Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diagnoza

Skazuję serce na wojnę z rozumiem
gdy ciało ruchem kamiennym
wspomina życie.

Usiłuję przypomnieć
nam obietnice daną we dwoje
gdy czas był latami spóźniony.

Obrazy w galerii
na szczęście splecione
by Bogu i Diabłu oddać kontroli.

Nie miewam nadziei
na rany leczone
gdy wyrok zapadł - nie we troje.

78 920 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • wolnaenergia

    13 September 2013, 23:32

    Piękna jest Twoja diagnoza.
    Jednak nie pragnę, być pacjentem.

  • 29 May 2012, 12:05

    Diagnozy bywają nietrafione, od wyroków są odwołania,
    a okropne Rudzielce mają prawdziwy talent do pisania. :)

  • Julka 10

    28 May 2012, 08:53

    Kiedy wojnę toczy serce z rozumem...to zapowiada się na dłuższą niż ta 100-u letnia :):) Nawet rozejm mało prawdopodobny, ale życzę Olu...powodzenia :)

  • słoneczniki

    28 May 2012, 07:36

    Bardzo ładny choć trudny (gdy się swe życie rozkłada na części pierwsze).

  • 27 May 2012, 09:11

    Bo tu czas, czasu nie ma.

  • R.A.K.

    27 May 2012, 08:58

    Bardzo ładny wiersz Olu! :)

    Pozdrawiam :)