Menu
Gildia Pióra na Patronite

absolut

serca uderzeniem
mroku szelestem
w księżyca poświacie
sukni czerwieni
wśród nas
niepoznana kroczy
by zadać ból
i rozkosz zarazem
śmierci i życia
poznanie ostateczności
niesie w darze

i wciąż samotna
jak owi
co jej prawdę poznali
mroku pożądaniem
ogarnia noc
zapachem orchidei
czernią swą doskonałej

w oparach świtu
ucieka w chłód krypty
niem czerwień włosów
promień słońca
w płomień piekła zamieni

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 13 January 2013, 13:19

    @Bebka a czyż nie jest absolutem poznanie ostateczności ? Pozdrawiam :D i dziękuję za odwiedziny :D

  • 12 January 2013, 00:49

    Skąd pomysł na tytuł wiersza? Jakoś nie umiem odnaleźć odniesienia :) Pozdrawiam.

  • 11 January 2013, 23:37

    Prześliczny wiersz:)

    Podoba mi się i to bardzo:)

    Pozdrawiam miluśko:)