Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwile...

Są w życiu takie chwile
Gdy siadając w fotelu
Zastanawiamy się co dalej
I jak dążyć do celu

Są w życiu takie chwile
Gdy nie ma już sensu tyle
Gdy czas przelatuje miedzy palcami
Myślimy
Co będzie z nami

Życie daje nam w kość
Prowadzi drogą nieznaną
Rodzina ci przykrościami chwile umila
Znajomi odwrócili się w skroś

I jak tu nie mieć dość

Popatrzeć wstecz
Czy zrobiłeś tyle na ile Cię stać
Nie licz na innych
Patrz przed siebie
I idź tam gdzie potrzebują Ciebie

Weź życie w ramiona
A się przekonasz
Ile jest warte
Gdy sens mu nadasz

Bo co to za sztuka
Biec wciąż przed siebie
Omijać ludzi i patrzeć na siebie

Rodzina Cię znajdzie gdy będzie w potrzebie
Znajomi Ci złożą hołd na pogrzebie

Więc walcz póki możesz
I nie patrz co było
Żyj ..............
Żyj po prostu chwilą
Bo z tego ono się właśnie składa
I nie daj się chwil co pod nogi ci kłody podkłada

Być może za rok czy za dwa
Zrozumiesz że życie
To nie tylko smutna

Ale i szczęśliwa łza....

2785 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • Aniołek3miasto

    13 February 2011, 21:21

    Dziękuję Ana99 za uznanie...:)