Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hiacynty

Różowe hiacynty w kwietniu
Pod bielą zmarzniętego śniegu
Są piękne i będą żyły w pięknie
Długo i hardo jak nasze matki
Które przeżyły wojnę dziecioróbstwo
Swoje marzenia i co najmniej
Szorstką miłość swoich mężów
Jeszcze dyktat ich matek
Zdemoralizowanych fałszywym
Rozumieniem katolicyzmu
I Matki Polki
Smog harówę nad wszelkie siły
Wstrząsy targających nimi nałogów
Zarazy i nowotwory
Wiosenne kwiaty
Są silne i piękne
Jak garb ich losu

Plac Lacha 21.04.2017r.

297 824 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • 27 April 2017, 08:53

    A Ty Mirosławie rzeczywiście napisałeś ten wiersz to przez tą lateryzację na współuzależnienie
    od stronniczości nieprawidłowo zinterpretowanej .
    Bardzo nie przeczytany
    Pozdrawiam ;)