Menu
Gildia Pióra na Patronite

Operacja zwyczajna

Rozmawiam z ludźmi
w sieci
mówią o swoich problemach

"Sama wpieprzyłam się w długi"
Znajoma zza morza opowiada
pojawiającymi się literkami
w okienku komunikatora

Ktoś wolał uciec od problemów
daleko stąd jeszcze za Balcerowicza

Nie spotkałem nikogo
bez problemów
ale nic w tym dziwnego
nasz świat skonstruowano
dla złodzieja
i pracodawcy chciwego

Kowalski Jan
to tylko cyfra w komputerze
jeżeli nie udźwignie problemu
to powiesi się przy żółtym świetle

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    1 December 2015, 11:24

    Samo życie .

  • fyrfle

    1 December 2015, 08:05

    Nasz świat skonstruowano dla złodzieja i pracodawcy chciwego - nic dodać nic ująć, stąd też pracownicy jak mogą to kradną, a ze mogą to kradną.

  • one drop for all

    1 December 2015, 05:05

    'granica między żółtym i zielonym
    jest zazwyczaj zamrożona'
    tak mi się jakoś skojarzyło z moich wierszy