Menu
Gildia Pióra na Patronite

Róża nienawiści.

Róża w śmietniku
W śmietniku
Śmieci bezliku
I róża, samotna róża

Przystrojona róża
Nawet ładnie
Lecz nikt nie zgadnie
Czemu tak została
Potraktowana nieładnie?

Dziś ją zobaczyłem
Na przystanku
I serce zadrżało
Które równo bije
Od urodzenia bez ustanku

Pomyślałem sobie
Co się stało Jej?
Dziewczynie tej

Że się z taką bez litością
Obeszła z różą
W czeluści wyrzuciła

To Mały Książę
Dał się zabić
Dla jednej róży

A ta teraz
Sama się w smrodzie
Pogrąży zanurzy i umrze

Jaką krzywdę wyrządził
Ci ten chłopak
Który wręczył kwiat?
Że po odebraniu z uśmiechem

I po tym jak sobie poszedł
Skazałaś róże na szybszą śmierć
A mu życzyłaś też by szybko zdechł

http://www.youtube.com/watch?v=167QCVE4j2o

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    27 July 2013, 22:55

    I dlatego też i taką muzykę dodałem. A zmieniać sam siebie jak na razie nie zamierzam.

  • Gaia

    27 July 2013, 22:53

    Cóż swiat jest wielki, a ludzie na nim rozmaici...
    Ale nie to ważne co widzimy, ale jak patrzymy. Twoje spojrzenie wiele mówi o Tobie. Nie zmieniaj się. :)

  • M44G

    27 July 2013, 22:47

    Pewnie jeden śmiech fałszywy a i w drugim prawdy niezbyt dużo.

  • Gaia

    27 July 2013, 22:44

    Dziwne... Jakież to uśmiechy musiały być, skoro tak....

  • M44G

    27 July 2013, 22:33

    Może i On jest cham i świnia lecz to nie zmienia On z uśmiechem Ona z uśmiechem róże przyjęła a po rozstaniu cisnęła z z nienawiścią do śmietnika.

  • Gaia

    27 July 2013, 22:31

    Cóż... to zła księżniczka była. Kolorowych Michałku :)

  • M44G

    27 July 2013, 22:24

    Jest wiadoma Droga Beato , bom opisał to w mym wierszu po kolei jak to było. Dobrych snów.

  • Gaia

    27 July 2013, 22:21

    Hm... a może to on różą cisnął
    gdy nie to co chciał przyszło
    Któż to wie...
    :)

  • M44G

    27 July 2013, 12:56

    Spóźnione dobranoc Droga Agnieszko.

  • misiek45

    27 July 2013, 00:23

    Smutny wiersz Marjanie ,dziś róża wyrzucona jutro ludzkie życie-pozdrawiam serdecznie na dobranoc :)