Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Róża wiatrów

aniołów pytaj o drogę
gdy z marzeń przystani
zechcesz wypłynąć w głąb

lecz zapamiętaj sercem

błękit podparty
o ramiona tęcz

i księżyc
wykuty w srebrze
do którego przywiera blask

synu

mojego świata
stolico

nie bój się sięgać nieba

wiatrem skrzydeł
nie zgasisz gwiazd

101 656 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    22 March 2021, 20:17

    "Wiatrem skrzydeł nie zgasisz gwiazd "tak jak strof twojej poezji...

  • Adnachiel

    21 October 2016, 19:20

    Kamil, osobiście nie lubię jesieni, ale jeśli ta pora roku ma sprzyjać powrotom i wierszom, to jestem skłonny zmienić zdanie :)
    Cieszy mnie bardzo Twoja obecność.

    Wiesz Banitko, ze mną tak już jest, że każdy tu zamieszczony tekst, jeśli nie jest o kimś, to zawsze jest dla kogoś.
    Każda emocja, każde poruszenie i każde słowo ma swojego adresata, więc - tak, tym razem to również bardziej list niż wiersz :)

    Mirku, bardzo mi się zrobiło miło, gdy przeczytałem Twój wpis.

    Dziękuję Wam serdecznie.
    Choć wiem, że słowa to często zbyt mało, by móc wyrazić wdzięczność.

    od ryksza
  • fyrfle

    20 October 2016, 22:34

    Bardzo piękny.

  • Kamil Borkowski

    20 October 2016, 12:30

    Jesienią trochę przymieram. To dobry moment na powroty.

  • Adnachiel

    20 October 2016, 07:59

    Dziękuję Kamilu.
    Ale... gdzieś Ty się podziewał? :)

    M., lepiej nie zaczynaj ze mną tego tematu, bo dobrze wiesz, że mógłbym Ci o F. opowiadać non stop :)
    Mój syn to moja wszechmiłość.
    Dziękuję więc za uściski, zazdroszczę, że nie są dla mnie, ale przekaże, inaczej sam się upomni :))
    :*

  • giulietka

    20 October 2016, 07:10

    Twój synek ma błękit zapisany w genach i skrzydlate serce.
    Na pewno wiele się od Ciebie nauczy, ale Ty od niego też, może nawet więcej... ;)
    Dziecko to obietnica wielkiej przygody, trzeba być tylko zawsze gotowym na bezwarunkową miłość.
    Rozgadałam się, ale tak działają na mnie Twoje opowieści.
    Uściskaj Panicza F.:*

  • Kamil Borkowski

    20 October 2016, 01:10

    Poruszający psalm do miłości.

  • Adnachiel

    19 October 2016, 18:06

    Bardzo to miłe.
    Dziękuję.
    I serdeczności :)

  • veraikon

    19 October 2016, 16:53

    Wzruszyłam się.
    Piękne.

  • Adnachiel

    19 October 2016, 16:47

    Malusiu, musisz częściej wracać, nalegam a wręcz żądam :)

    Onejko, wzruszyłaś mnie :)
    Ale coraz łatwiej mi to przychodzi, odkąd... serca mam dwa :)

    M., jeśli doprawdy udało mi się skraść cząstkę Ciebie, już Ci jej nie oddam.
    I zatrzymam w sobie, na dłużej niż na zawsze.
    Tak, bycie tatusiem mi służy :) I oczy przesłania :)
    Pomyśleć tylko, że jeszcze tak wiele muszę swojego synka nauczyć.
    Przed nami nauka mówienia, ale najpierw, nauka słuchania :)

    Dziękuję!