Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Ręką stwórcy pisany scenariusz
Z poprawkami, błędami, plamami…
Szczęściem malowany, miłością rozumiany
Niekiedy w melodramat ubrany.

Z kompromisu utkany w inności charakteru
Pasją splecione chwile
Dni łzą podlewane – w smutku i szczęściu
We dwoje wspólnie przeżywane

W pętli wzajemności dni szarych płynących
Kolorem tęczy przeplatać
By żyć we dwoje tworząc piękny związek
Żar namiętności wciąż wzniecać.

Niech ta przysięga przed Bogiem składana
Dla serca, wiary, nadziei…
Do końca dni drogowskazem nam będzie
Chroniąc nas przed zapomnieniem.

W rocznicę ślubu - mężowi

49 612 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • 12 August 2012, 12:37

    :)

  • słoneczniki

    31 July 2012, 11:49

    Dziękuję za odwiedziny i przemiłe słowa.

  • magda_em

    29 July 2012, 23:50

    Piękne :)
    Pięknego życia życzę :)

  • luterin

    29 July 2012, 22:25

    Niech słoneczniki kwitną zawsze w Waszym świecie :))

  • misiek45

    29 July 2012, 20:27

    Piękna dedykacja,również dołączam się do życzeń i życzę dużo wspaniałych chwil razem-miłego wieczoru

  • LiaMort

    29 July 2012, 19:51

    Niech szczęście wam się nie skończy
    To co was dzieli niech nie rozłączy
    By to co zostało miłością wam dane
    Nie zostało nigdy zapomniane.
    wszystkiego naj. ;)

    piękny wiersz. ;)

  • No_One_

    29 July 2012, 19:42


    Podoba się.
    Skoro rocznica to wszystkiego
    dobrego.

    Pozdrawiam ;)