Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kot

Raz sam kot,
Wlazł na płot.
Mysz zjeść chciał
Więc wzrok miał

Na mysz tą,
Co stąd i stąd
Bieg wciąż ma.
To mysz jest ta.

Ach! Tu bum,
To był huk!
Był kot tu...

Ale on spadł,
Szum i strach
I kot zwiał.

(Ćwiczenie, które robiłam na psychologii: jednosylabowy sonet. Spróbujcie tego w domu ;)

18 293 wyświetlenia
220 tekstów
38 obserwujących
  • marka

    3 May 2011, 19:14

    "Witkiewiczowy" klimat, dla mnie bardzo zabawne i pomysłowe.