Menu
Gildia Pióra na Patronite

razem

razem
to być mimo wszystko
mimo kropel żalu klejących się do powiek
i ponad wszelką trwogę trwać
to iść w nieznane
ale pewnie
i nie bać się nigdy
ostatkiem sił trzymać się skały
twardej
niezłomnej
wysokiej
a gdy już łza popłynie
rzeka tajemnic
kanionem bólu
nic a nic nie żałować
i w bezkres galaktyk
posłać zazdrość
i trwać w pamięci o miłości
i o nic się już
nie martwić

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    15 September 2015, 20:17

    podoba się...ładny wiersz.

  • fyrfle

    15 September 2015, 13:25

    optymistyczny.

  • nicola-57

    15 September 2015, 13:12

    Najprawdziwszej miłości nie pokona nikt i nic...
    BDB, pozdrawiam.