Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fenomen

Pytasz mnie, kim jestem,
Diabłem jestem i aniołem,
Czasem mieszkam w chmurach,
Czasem w czeluści padole.
Dobrem i złem jestem,
sztyletem,
Co serce przebić może,
słowem,
Co ból ukoi, w zamyśle pomoże.
Kwiatem, co z motylem tańczy,
Koszem soczystych pomarańczy.
Mogę też być czarą goryczy,
demonem,
Gdy we śnie nocą krzyczysz.
Tak różny być mogę, czy to ludzki
Fenomen?

3375 wyświetleń
12 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!