Menu
Gildia Pióra na Patronite

korytarze

pustych korytarzy
głuchy dźwięk
drzwi donikąd
piekła otchłani

nie krzycz !
on nie słyszy !
ogłuchł od szeptu
wiecznego szlochu ...

tęcza z odcieniach sepii
kawałki fotografii
nieznanych twarzy kolekcja
oni umarli
czas nie dał im szans

dlaczego łkasz ?
czy znałeś ich ?
zamknięci w katakumbach
pradawnego świata ...

wciąż kroczę
nie chcę widzieć żebraków
błagających o dotyk
kilka słów litości

nie !
jestem niemy !
cały świat umiera
dręczony gorączką nicości

puste korytarze

puste korytarze

puste

ona już tu była ...

159 522 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Kamila 6

    17 March 2013, 18:12

    Czas nie dał im szans... piękne metafory