Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

przytul się
zaśpiewam ci kołysankę
noc już zapadła
swym mrokiem
świat okrywając

oczy zmruż
zapomnij o łzach
krokach niepewnych dnia
i posłuchaj mych słów
o świecie jednorożca
bajkowym lesie
śpiewających drzew

płyń w marzeń sennych świat
opowieści o elfach
o rysach aniołów
i krasnoludach brodatych
dobrych lecz surowych zarazem

nuta za nutą
po słowach pięciolinii
kołysankę śpiewam wraz z wiatrem
co za oknem liśćmi trąca
a ty śpij kruszyno kochana
byś jutro znów miała siły
światu stawiać czoła

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 31 January 2012, 23:02

    dziękuję M. za słowa cudowne ...

  • 31 January 2012, 22:44

    dziękuję M. za słowa cudowne ...

  • giulietka

    31 January 2012, 19:48

    popatrz czarnymi płatkami
    złe sny spadają mi z czoła
    śnieg się nad nami zatrzymał
    widziałeś...
    to cień anioła
    i nawet księżyca promień
    nad powiek kaplicą przystawał
    ta noc będzie inna niż wszystkie
    tylko śpiewaj mi tą piosenkę
    i nigdy już nie przestawaj