Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przytomnie

Przytomnie zabieram duszę do innego świata-
świata z kolorowych gazet, bajek i opowiadań.
Choć na chwilę zostać gwiazdą w blasku fleszy.

Zaczarowana intensywnością czerwonych dywanów,
niczym diva stąpam delikatnie,
oczami, nie potrafię odgadnąć tożsamości tysiąca twarzy

W pięknej sukni, jestem niczym królewna.
Nie obchodzi mnie czas, który mnie otacza.
Liczy się blask, w którym jaśnieję niczym gwiazda.

Krok za krokiem, a ja nawet nie wiem gdzie mam iść.
tłum ludzi prowadzi mnie gdzieś, nie wiem gdzie,
sen, to sen, ale jakże piękny.

Bez zastanowienia wchłaniam drobinki sławy, jak poranny liść otula rosę.
Złote włosy, złota biżuteria, to wszystko jest takie magiczne,
ocean możliwości całkowicie mnie pochłania.

ale, czy gwiazda może żyć wiecznie w takiej idylli?
przecież nic nie trwa wiecznie...czar pryska.
I budząc się w swoim miejscu, nadal jestem sobą,
nadal jestem gwiazdą,
bo przecież każdy z nas jest gwiazdą, każdy jest wyjątkowy
i nie ważne czy na czerwonym, czy na "babcinym" dywanie
tak samo możemy kroczyć wśród blasku Słońca - które daje nam-
możliwość życia według własnego,a nie filmowego scenariusza.

1876 wyświetleń
43 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!