Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotnia

przyrzekałem nam:
będę miłował ciebie z całego serca mego
z całej duszy mojej
z całej myśli mojej
i ze wszystkich sił moich
a kiedy przyszła samotnia
to ciężko w przyszłość rzucić okiem
bo nie ma w niej ciebie za twoim rozkazem
to serce moje całe zasycha
i niezdolnym widzieć duszy mojej
to sił mi braknie
na myśli
w których królowałeś uparcie

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!