Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Przynoszę Ci”

Przynoszę Ci swe serce…
Przynoszę Ci swą duszę…
A moje krwawiące dłonie, przyniosły Ci – Zwiędłą róże…

Zwiędła w tęsknocie za tobą…
Uschła jak człowieczy rozsądek…

Co widzieć zdołałem,
Co usłyszeć, tego w słowach nie opiszę…
Choć ofiarowałbym Ci je tak jak swe uczucia – gdyby się dało - tylko we dwóch słowach…

Choć kiedyś krzyczałem, bo na wszystko znałem rozwiązanie,
Teraz zamilkłem i jakbym oślepł, nie widzę nic, prócz Ciebie…

Przynoszę Ci swe serce – wciąż żywe,

Przynoszę Ci swą duszę – wciąż jeszcze bez grzechu,

Przynoszę Ci zwiędłą różę – z moją krwią – wciąż jeszcze czerwoną,
Jak moja miłość – wciąż prawdziwa, Choć słowo – nierówne słowu…

1905 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!