Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sami sobie winni

Przez niedomknięte drzwi
Warto czasami podglądać
Jak sąsiad spać nie może
Jak męczy się podnosząc swą głowę

Osądzili go bliźni
Że podpisał a potem przeliczył
A ja mówię wam zbyt pewnym
Że takich bez snu spokojnego są tysiące

,,Ach żebym ja poszedł ino
Przez domy i policzył te łzy
Co płyną,, lub ciszę gorzką
Na ten byt ludzki skrzywdzony

Żal by było liczyć sumować
I nazwać nas po imieniu
Jak słabi by się ustrzec
I jak mali by zgrzytać

Że winni sobie sami

76 516 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 25 August 2018, 13:40

    Ciekawe.
    Pozdrawiam. :)

  • RozaR

    25 August 2018, 07:31

    Konopnicką zamieściłem świadomie bo odwołuje się jak i ona do ludzkiego sumienia .