Menu
Gildia Pióra na Patronite

Disculpe

Przepraszam, że nie było mnie
Przepraszam, że czekałaś na mnie
Wiem dobrze, że ciężko Ci
Wiec też, że nielekko mi

Lecz gdy przyjdzie ten trudny czas
Który ma rozsądzić i zdecydować o Nas
To proszę bardzo Cię
Czy kochasz czy też nie

Wolałbym byś „Czarną chustę”
Z balkonu rzuciła mi
Bo z nią poradzę sobie
A na „Białą chustę”

Zbyt mało odwagi i nie starczy mi sił
I czy dane rozdzielić się nam
Zawszę będę myśleć o Tobie
Bo Miłość do Ciebie w sercu mam

A teraz niech będzie tak jak jest
Niebieską chustę jak niebo
Zieloną chustę jak pola nadziei
Po Tobie zostaną mi w oczach

Morza słonych łez
W pamięci obrazy oblicza Twego
Nawet śmierć naszych serc nie rozdzieli
Będzie trwać po świata kres

http://www.youtube.com/watch?v=BkKFz-mbGt4

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • agugu

    19 September 2012, 12:24

    piękne.

  • Insomniaa

    15 September 2012, 22:01

    Jestem pod wielkim wrażeniem tego wiersza..

  • M44G

    15 September 2012, 18:47

    Masz rację i zgadzam się z Tobą Agnieszko. Ze względu na zbyt osobiste powiązanie tego wiersza z moim życiem nie mogę Ci tego wytłumaczyć. Pozdrawiam.

  • M44G

    15 September 2012, 14:32

    Pozdrawiam Cię Saro. One nawiązują do pewnej tradycji z innego kraju.

  • M44G

    15 September 2012, 14:27

    To miło, że tak myślisz Beatko.

  • Gaia

    15 September 2012, 14:24

    Czarę zdarzeń przepełnia czas
    waży ścieżki okrutny los i oczy zamyka
    a ślady swe żłobi w duszy człowieka

    Piękny wiersz Michał.