Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeglądając się w oczach wielu
Nie dostrzegasz tych które cię kochają
Szukając w ten sposób pustki fortelu
Uczucia głębie swoją zatracają

Dotykały Cię liczne zimne dłonie
Wszędobylski tłum wygłodniałych palców
Lecz nie zgasiły iskry, ona płonie
Zimno nie wdarło się do wszystkich serca krańców

Jedne ciepła jedynie spragnione
Inne żądne sadystycznej ulgi
W multum intencje nierozróżnione
A ty nie widzisz swej dramaturgii

Pytasz - Kocham co to teraz znaczy ?
Choć to takie pospolite słowo
Jak kocham na życie się tłumaczy
To trzeba zdefiniować na nowo

103 535 wyświetleń
1206 tekstów
141 obserwujących
  • Szecherezada

    4 February 2013, 13:13

    Już cyba nie mam co dodawać , oprócz tego , że dla mnie jest wyjątkowy.
    Pozdrawiam

  • misiek45

    4 February 2013, 11:50

    Zgadzam się z Agnieszką to wspaniały wiersz wart by go czytac nie jeden raz-pozdrawiam:)

  • agniecha1383

    4 February 2013, 11:44

    Wspaniały wiersz...pozdrawiam:)