Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gąszcz pustyni

Przebijam się przez
Bardzo dziwny las
Dżunglę wnet
Mych wspomnień

W umyśle mym
Rośnie zwarta
Myśli masa
Moja pamięć
Tam przeżyć chce

Aż tu naglę
Gdzieś na skale
Leży wielki piach
Piach ten to pustynia
Pustynia zabitych
I martwych wspomnień
Zabitych przez
Dni codzienność
I pośpiechu czas

Mijam białe przestrzenie
Mi całkowicie nieznane
Odległe bez końca
Przez los niezapisane

A wędrówkę tą rozpocząłem
Tylko po to by znów zobaczyć Cię
Jak to razem w poziomej pozycji
Na trawie wokoło kwiatów
Tonęliśmy w obłędzie pocałunków

Dotarłem do tych obrazów
Zbuduję nad nimi schron
Mocniejszy od betonu i głazów
Bo zbudowany on
Będzie z naszych serc
A dach obrośnie gęsta miłość
Niczym długo wieczny zielony mech

http://www.youtube.com/watch?v=A1RMbqbQeFY

66 749 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    15 January 2013, 12:56

    Miło mi Droga Joanno . Pozdrawiam Cie Serdecznie

  • słoneczniki

    15 January 2013, 11:35

    jakże ciekawe obrazy

  • M44G

    13 January 2013, 16:20

    Miło Ciebie widzieć Krysiu. Pozdrawiam i ja Ciebie Krysiu.

  • M44G

    13 January 2013, 16:16

    Myślę, że masz rację Droga Joanno. Pozdrawiam Cię Serdecznie.

  • L'Artiste Provocateur

    13 January 2013, 15:44

    Doskonalszym jest, świat przez miłość zorganizowany.

  • M44G

    13 January 2013, 12:44

    Claudio i Agnieszko dziękuję Serdecznie i Pozdrawiam.

  • agniecha1383

    13 January 2013, 06:59

    Ach wspomnienia... marzenia... nadzieje..wszystko co związane z pięknymi uczuciami warto zachować w sercu reszta się nie liczy niech sobie odłogiem leży w kącie...
    Dom który wspominasz jest silnej konstrukcji... pielęgnowany zawsze przetrwa w sercach w których aortą jesteście Wy... pozdrawiam cieplutko:)

  • cichadusza

    12 January 2013, 21:48

    Ostania zwrotka przypomina mi..."Zbudowałem pomnik trwalszy niż ze spiży"...
    Piękny wiersz...
    Pozdrawiam...