Menu
Gildia Pióra na Patronite

The image

Próżno stać
w chłodnym oknie
widzieć jak ulica
moknie
stoi w deszczu
kobieta z białym parasolem
zapala latarń żyrandole
zatańczyłaby lecz ćma
gatunek cienia
niweczy obraz
upada

słońce nadejdzie jutro
dla ćmy to bardzo póżno
a nawet bez znaczenia

*

No use standing in the cool window
Watching the street
Get wet
Standing in the rain
Is a woman with a white umbrella
Lighting up streetlight chandeliers
Would have liked to dance but a moth
A species of shade
Spoils the whole picture
And falls

The sun will come tomorrow
Quite late for the moth
Or... no matter whatsoever

925 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
  • Sara B.

    7 April 2016, 10:15

    Giulet,
    dziękuję za czytanie, miło od Ciebie czytać opinię.
    Kobiece. Brzmi dobrze.
    Z serdecznościami.

  • giulietka

    7 April 2016, 09:53

    Z przyjemnością wracam do subtelności i kobiecości przez duże K, jaką przesycone są Twoje wiersze!