Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pół żartem w serio

Proszę pana proszę pana
nie chce u mnie zajść ta zmiana
co dzień mówię co noc szepczę
pod poduszkę wkładam wiersze

zerkam w prawo i na lewo
szukam w dole patrzę w niebo
nie chce się poprawić wcale
ciągle mi brakuje zalet

jakby ktoś się zawziął mocno
nowe wady wciąż mi rosną
co mam zrobić jak zrozumieć
kogo spytać chcę już umieć

Nie kombinuj tak kochana
zmiana nie zachodzi sama
nie przychodzi na życzenie
jest działania zakończeniem

Z cyklu: A niech to zielona gęś

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    13 November 2014, 14:00

    Spotkała się Medytacja z Prowokacją
    Pomilczały Popatrzyły i Przeszły
    w Puentę.

    Dzięki :)

  • 24 October 2014, 23:54

    Było kiedyś... takie jedno zajście... ale gwiazdy jeszcze nie widać. ;)
    Fajne i co tu zmieniać? :)

  • 21 October 2014, 17:14

    Fajne, lekkie, łatwe , bajkowe i z morałem ;)
    Niech to .. porywa zdecydowanie każde dorosłe dziecko ;)
    Oby takich działań jak najwięcej ;)

  • Gaia

    21 October 2014, 16:38

    Wycofuję się,
    zwłaszcza, że po drugiej stronie snu,
    ktoś zbiera frazesy ze słów. I trzyma w zeszycie.
    Na szczęście. Zostawiam koniczynkę.
    :)

  • fyrfle

    21 October 2014, 16:28

    wycofanaa, nie konicznie jest zacofana.

  • Gaia

    21 October 2014, 15:19

    Oj Alice - bojem siem, bojem, alem nie cała śpiem :D

    A ja myślałam, że załamuję światło, albo przestrzeń, albo coś....
    a tu wyłazi, że tylko ... zacofana? Nie no Fyrfle :D

  • fyrfle

    21 October 2014, 15:06

    Zmiany są potrzebne, ale na przykład nie zteściowiej, umiesz wiele i przełamuj swoje fale, które Cię wycofują.

  • sprajtka

    21 October 2014, 14:53

    "Ty" wkładasz pod poduszkę wiersze, może dlatego, ze się boisz sama spać...;)

  • Gaia

    21 October 2014, 14:15

    Tak żabciu
    powiedział jeden bocian
    zanim mlasnął

    wkręca mnie :)