Menu
Gildia Pióra na Patronite

lęk

prawda jest daleko
za rogiem twego domu
lecz nie chcesz z niego wyjść
by poznać świat jakim jest
nie z ekranu telewizora
reklamami trującym duszę

szczelnie zamknięte okna
by nie przeniknął krzyk bólu
azyl czterech ścian
zalany światłem mocnych żarówek
zabijających cienie
strachu graniczącego z obłędem

dzwonek do drzwi
zamierasz w niemym krzyku
natarczywy dźwięk nie chce zamilknąć
już wiesz
nagłe odprężenie ogarnia ciało
z uśmiechem pociągasz za spust

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • IceCherry

    22 September 2012, 18:22

    Lęk działa jak paralizator.

    Dobry wiersz.

    Pozdrawiam.