Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie zaglądaj światu pod sukienkę

pozwól
niech ją zdejmie

i nabieram się głupi
wciąż
na tę samą niekończącą się
pępowinową wojnę

choć już przecież od dawna
suchy między nami
las

a krzyż czeka
co go na wzgórzu moria miast stosu pielęgnujesz
czy ten co się zaśmieje przeżyje

twoją przed nim ślepochorą
dzieciobójczą
lęku próbę

42 463 wyświetlenia
808 tekstów
64 obserwujących
  • Elizabetta

    12 October 2014, 13:14

    bardzo ciekawy

  • danioł

    12 October 2014, 13:13

    raczej

  • danioł

    12 October 2014, 13:09

    nie zastanawiam się nad tym
    i tobie też nie polecam

    nie lepiej dla 'poezji', nie gorzej dla 'życia'
    stąpam stabilniej
    dzięki temu czuję i wiem
    gdy się odrywam

  • .Rodia

    12 October 2014, 13:04

    [;

    "odkąd straciłem skrzydła latam coraz wyżej"

  • danioł

    12 October 2014, 13:03

    bo byłem gorszy

  • danioł

    12 October 2014, 12:46

    a proszę :)

  • sand

    12 October 2014, 12:43

    '[...] choć już przecież od dawna
    suchy między nami
    las [...]'

    ja sobie to wyłapałam
    jeśli pozwolisz

  • danioł

    12 October 2014, 12:36

    wdechu - wypuść powietrze
    już dawno obrosłem, obym nauczył się zrzucać

    .rodia - wyłapuj, bierz, karm się, wypluwaj, traw, trawestuj, przekształcaj, ignoruj, imputuj, niszcz, przenikaj, implikuj .... i co tam jeszcze

  • .Rodia

    12 October 2014, 12:30

    nie dziwię się
    też na swój sposób nie chce
    ale jednak jestem, że niby mi sie przyda

    a mimo niechcenia coś jednak piszesz
    raczej dla siebie, ale jednak
    w sumie dobrze, może coś wyłapię dla siebie tak jak z tym zdzieraniem skóry i nakrywaniem boga - było i jest całkiem całkiem

  • wdech

    12 October 2014, 12:30

    danio
    piszesz tak jak
    lubię czytać
    tyle, żebyś nie obrósł za bardzo w niepotrzebne