Menu
Gildia Pióra na Patronite

bliźni(ak)

stoisz na dachu świata
pochylony nad mapą nieba
powieki masz ciężkie i blade
jak posypane popiołem hortensje

nikły uśmiech
jak cień w moim oknie
nić tęsknoty w wieczności kokonie

chwytasz poręcz
jakbyś czekał na kogoś

zapatrzony i wciąż nieobecny
kiedy przychodzi szczęście

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    25 August 2017, 10:11

    Joanno, jeśli to prawda, to dla mnie wielkie wyróżnienie, ale Ty wiesz najlepiej, że wiersze przychodzą bez powodu, ale jeśli pisane z serca, trafiają w serce. Dziękuję i pozdrawiam.

    Arczi, mi też miło Cię spotkać, dawno nie pisałam;)

  • MyArczi

    25 August 2017, 01:20

    Ładny; dawno Cię nie czytałem. =)