Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuję

Powiedzże mi moja droga
czemu karzesz swoje ciało
czemu kara taka sroga
za tamto, co Cię spotkało

Powiedz mi moja kochana
czemu Ty swoją urodą
co z anioła skopiowana
nie cieszysz się ze swobodą

Spytasz mnie mój Ty aniele
skąd tyle wiem, co jest w Tobie
wszak nie żyje w Twoim ciele
Może błądzę w swym sposobie

ale

Czuje to w Twoim oddechu
gdy szczęście łapiesz łapczywie
Czuje to w serca Twym echu
w każdej jego dyrektywie

103 535 wyświetleń
1206 tekstów
141 obserwujących
  • Insomniaa

    18 September 2012, 17:57

    podoba mi się, bardzo.

  • misiek45

    16 September 2012, 20:56

    Śliczny wiersz -miłego wieczoru

  • Gaia

    16 September 2012, 18:10

    Tego czucia nigdy dosyć
    niech nie ustaje
    i pytań bez liku
    u niej i u niego

    Podoba mi się.

  • słoneczniki

    16 September 2012, 12:08

    Bardzo ładny wiersz.