Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wrzosy

Poszłam na dzikie wrzosowiska,
Jakaś samotna i płaczu bliska.
Tak sobie tak szumią wrzosy cichutko,
Jakby mówiły: Uciekać! Smutkom…
A moje smutki uciekać nie chciały,
Bo już tak długo we mnie mieszkały,
Ale słuchały jak wrzosy szumią
I dzisiaj wszystko to już rozumią.
Dzisiaj nie męczą mnie tak upiornie,
Nawet już sypiam prawie spokojnie.
Prawie, nie znaczy, że każdej nocy,
Czasami tęsknię, szukam pomocy.
I wtedy właśnie wyciągasz rękę
I nucisz dla mnie jakąś piosenkę
I jesteś przy mnie, kiedy potrzeba,
A stąd już krok jeden tylko do nieba.

/Joanna/

63 530 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    30 August 2010, 09:02

    Dziękuję Jacku.
    Miłego poniedziałku.

  • Nutka67

    29 August 2010, 19:31

    Oj, brak Gerardzie i to chcroniczny.
    Dziękuję Awatarze, miło mi, że Ci się podoba. Pozdrawiam.

  • awatar

    29 August 2010, 19:02

    ładnie płynie jak wrzosowiska w jesiennym wietrze, pozdrawiam

  • Seneka 18

    29 August 2010, 18:57

    Pewnie czasu brak?:).

  • Nutka67

    29 August 2010, 18:54

    Ja też, choć z czasem, ostatnio, u mnie krucho. :)

  • Seneka 18

    29 August 2010, 18:33

    Wiem,wiem odwiedzam regularnie łąkę i las :)

  • Nutka67

    29 August 2010, 18:32

    Dziękuję Gerardzie. Tak, już kwitną wrzosy, już jesień prawie...
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Seneka 18

    29 August 2010, 18:30

    Piękny wiersz...Wrzosy...hmmm :)