Menu
Gildia Pióra na Patronite

zagłada

popatrz
świat ginie
w gnijących odpadkach
miast bez zasad
metropolii obłudy
nicości wywyższonej na piedestał

czerwone niebo iskrzy
noce znaczone krwią
morderstwa i gwałty
codzienność
świata odchodzącego w niebyt

lodowaty powiew śmierci
znaczy dni przemijania
ile jeszcze
ludzkich cierpień zostało
do końca
prastarej matki
i jej dzieci
szykujących jej zagładę

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    14 January 2011, 10:29

    Daje do myślenia.
    Gratulacje, bo ekstra tekst, na piosenkę dla Dezertera.