Menu
Gildia Pióra na Patronite

W potoku nocnych myśli

Pomiędzy wierszami mijających dni
ukryte strzępy prawdziwych emocji
rozpościerają skrzydła pragnień

Na arenie bezsennych nocy
monolog sumienia
wylewa szczętnie ukryte prawdy

Za horyzontem ludzkich marzeń
kryją się ciche modlitwy
błagających o cud…

Własna księga życiowych doświadczeń
wciąż coraz grubsza
najdotkliwiej uczy pokory

A przez szparę zamykających się okiennic
wpada iskra nadziei...
niekiedy złudna… a wciąż ratująca…

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Archangel_Marco

    28 February 2012, 17:11

    Z końcówką zgadzam się całkowicie. Imponujący utwór. ;)

  • giulietka

    28 February 2012, 16:48

    Za horyzontem ludzkich marzeń
    kryją się ciche modlitwy
    błagających o cud…

    Piękna scena...

  • Albert Jarus

    28 February 2012, 15:31

    piękny... poruszył takie małe coś w moim sercu.

  • słoneczniki

    28 February 2012, 14:37

    ... bo noc skłania do melancholii...