Menu
Gildia Pióra na Patronite

Światło-czułość

Pół na pół,
radość lub udręka,
waży mnie myśl z prędkością światła,
i jestem jak ciężar.

Opadam na dno,
zamykam się szczelnie
jak muszla.

A ty bajkę mi opowiadasz,
o perle,
co wybiera człowieka,
by ją znalazł.

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    12 December 2013, 13:02

    szczęście
    ma tysiąc twarzy
    i tylko jeden smak
    ukryty w chwili
    którą mogę smakować

    nie stopniuję szczęścia
    bo nie jest jak kuszący owoc
    na skale ostatniej szansy

    w ogóle nie jest obok

  • Lacrimas

    6 December 2013, 19:22

    tożsame
    to często zupełnie inne

    ostrożność
    zatrzymuje Cię przed urwiskiem
    lęk -
    każe zawrócić

    kto będzie szczęśliwszy

    żyjący
    czy ten
    który spróbował lecieć?

  • Gaia

    2 December 2013, 19:19

    ostrożność
    za łatwo pomylić z lękiem
    który spuszcza głowę
    i wbija wzrok w ziemię

    uważność dla chwili ją podnosi
    i prosi by patrzeć wokół siebie

    wbrew pozorom nie są tożsame

    Dziękuję za intencję
    :)

  • Lacrimas

    2 December 2013, 16:50

    byle nie zostać porwanym
    przez fale
    jak ten brzeg

    niekiedy siła
    jakiej powierzamy swój los
    wgryza nas w brak
    jeszcze bardziej

  • Gaia

    1 December 2013, 21:23

    Skryci
    odnajdują swój świat
    w innych
    aż wyjdą na brzeg

  • Lacrimas

    27 November 2013, 22:38

    to właśnie ci
    - skryci -
    opowiadali mi najpiękniejsze bajki
    albo czasem
    po prostu uważniej słuchali
    gdy zdradzałem
    dlaczego nimi nie są

  • Gaia

    26 November 2013, 22:18

    Wyrwać to tylko chwaściory można. A poza wszystkim nasze suknie nie na pogięcie. O nie!!! :D

  • eskimoska86

    26 November 2013, 22:14

    To cho... wyrwiemy jakieś towary i ruszamy w tango:)

  • Gaia

    26 November 2013, 22:12

    Ostatnie dni? Fausti, po tamtej stronie nie grają jeszcze walca dla Ciebie Kochana. To tutaj jest bal. Zapomniałaś? :D

  • eskimoska86

    26 November 2013, 22:00

    Gdzie Ty byłaś przez ostatnie dni mojego życia hę?

    Ostatni zwrotka mnie pobiła, tak!

    pzdr