Menu
Gildia Pióra na Patronite

narkotyk

pokaż świat swój mały
na skraju dnia ukryty
w pożółkłym świetle kaganka
ciemnych czeluści duszy
przed światem ukryty

dlaczego wciąż uciekasz
w reklamówce chroniąc swe dni
"bo oni się śmieją
z wyblakłych marzeń dziecka"

przywdziewasz maskę błazna
kryjąc pod nią siebie
już nie pamiętasz swej twarzy
patrząc w lustro
krzykiem budzisz demony

nie zostało już nic
tylko te skrawki w foliowej torbie
resztkami człowieczeństwa
karmisz swe serce
niczym narkoman kolejną
wciągając działkę

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 5 May 2013, 11:52

    dziękuję za słowa miłe :D

  • Gaia

    4 May 2013, 11:10

    Są lustra które nas mamią latami
    jakby nie było już nic
    a każdy dzień wyciąga dłoń
    gdy zauważysz

    Ładnie choć smutno :)

  • czarna mamba

    4 May 2013, 08:09

    no coz:(smutny ale jak te zycie ...raz tak:) a raz tak :(