Menu
Gildia Pióra na Patronite

podziurawiona
kule przeszyły na wskroś
serce jej kochanka
natarczywie szuka
następnego działa

klęczy przed nim
rozkładając ręce
krzyczy
pluje ogniem
zawistnych wspomnień

szuka spełnienia
dawnej obietnicy
zapisanej krwawo
na żyłach
tętnicy

umywa dłonie
krew nie zejdzie
łzy są mokre
dusza zapachem
jego przejdzie

rozmyte uczucia
śmierdzi tu przeszłością
kolejny zamęt
wybuch
sekundy ułamek

niewierni
ani sobie
ani miłości
pokutują
codziennie od nowa
serce cerują

mnogie łaty
sporządzona klatka
a na niej napis:

'to zwykła pułapka' !!

16 715 wyświetleń
194 teksty
73 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!