Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podobno gdzieś

Podobno gdzieś istnieje
Świat gdzie cuda się dzieją
Podobno tam tęsknoty się spełniają
Smutek w radość zmieniają

Powracają dusze zagubione
By uleczyć swe serca zranione
Naprawiają błędy przeszłości
Odnajdując drogę miłości

Powiedz gdzie jest to miejsce
Pomóż odnaleźć drogę przez serce
Podaj rękę poprowadź do brzegu
Tam odpocznę w życia swym biegu

Tam schwytam w dłonie nadziei promienie
Tam ciepły wiatr mą duszę ogrzeje
Tam zasnę śniąc snem prawdziwym
I obudzę się w świecie szczęśliwym

27 430 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    30 April 2012, 18:26

    Dlatego właśnie istnieje poezja Gabi i pozwala nam choć na chwilę urwać się od świata rzeczywistego i znaleźć się tam gdzie nasze marzenia. Pozdrawiam:))

  • obca...**

    30 April 2012, 09:48

    Piękny ! Właśnie takie wiersze pomagają nam dostać się do tego świata .... :)

  • miramija

    29 April 2012, 14:33

    Myślę, że tym miejscem są nasze marzenia :)

  • aloya

    29 April 2012, 13:12

    Wciąż szukamy ...może kiedyś...

  • agniecha1383

    29 April 2012, 13:03

    Fajnie byłoby odnaleźć drogę o takiego miejsca i...wreszcie odetchnąć:)