Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Herbata”

Podnosząca się temperatura poznania
Tak długo aż zacznie wrzeć uczuciem
Zalewając tym wrzątkiem liście zrozumienia
Splecione ręce niech będą naszym kubkiem

Wyciśnijmy sok kwaśnych dni zażyłości
Odrobinę słodkich kryształków namiętności
Chwyćmy też łyżeczkę z ust wspólnymi siłami
Wymieszajmy to wszystko całusami

Dwa razy w prawo dla Niej
Dwa razy w lewo dla Niego

Odstawmy to wszystko na minutę
By przez, ten czas przestygła i dojrzała
Następnie wypijmy ją duszkiem na spółkę
By zaparzona miłość w sercach zamieszkała

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    5 November 2011, 18:12

    Dziękuję :-)

  • annak

    5 November 2011, 18:01

    kurcze miałam wyłowić wersy, które najbardziej mnie ujęły, ale musiałabym cały wiersz skopiować :)))

    piękne metafory, gratuluję :)))

    serdecznie pozdrawiam, a wiersz zabieram :)))))