Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podaruj mi...

Podaruj mi blask światła
Migającego złotymi strunami
Krople rosy na pajęczynach
Co stają się sznurem z perłami
Podaruj mi zapach łąki
Utkanej w polne kwiaty
Dotyk letniego wiatru
Obłoków błękitne sonaty
Po deszczu w tęczy kolory
Ubiorę swoją sukienkę
I przy tak pięknej melodii
Zatańczę jak umiem najpiękniej.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    24 May 2012, 22:24

    Dziękuję ,Jesteście Kochani ,miłej nocki życzę

  • sparkling angel

    24 May 2012, 18:40

    Świetne, wiele metafor i dość ciekawie się czyta.... jak baśń...:)
    Pozdrawiam...

  • miramija

    24 May 2012, 18:15

    Śliczny wiersz... pełen uroku i mieniący się kolorami i barwami... pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    24 May 2012, 07:40

    Tęsknoty...pragnienia...ech...cudny:)