Menu
Gildia Pióra na Patronite

na przełomie ...

podaj rękę
ociemniały starzec
podąża nocą
by pokazać ci świat
nieznany
w czasie zatrzymany

daj się poprowadzić
nie bój się
zobacz niebo
pod powiekami
gdy słońce blaknie
kolorami czerwieni

gdzieś za lękiem
o jutro
kolejny zarobiony grosz
znajdź blask
korony najpiękniejszej
ze wszystkich królowych
i spokój jej ramion

posłuchaj jej śpiewu
powietrza drgania
bez słów pieśni

może jutro
zaprosisz ją sam
a teraz otwórz oczy
i zobacz
co wczoraj zgubiłeś
po drodze ...

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących