Menu
Gildia Pióra na Patronite

BESKIDZKI

Pnie olch wrastają
W nurt górskich potoków
Skąd pną swoje korony
Hen tam nad smog
Patrzą żeby zobaczyć

Są oczami beskidzkich aniołów
Tych co porzuciły skrzydła
Choć ich nigdy nie miały
Żeby nie zwodziła ich chmurdalia
Podróże po torach mirażu białej lokomotywy

Bo były są i chcą być z Tej Ziemi
Dla Tej Ziemi ludzi
Dla Jej i jeich codzienności
Której nie chcą tworzyć
Na halucynacjach z wiatrów
Anielskich skrzydeł

297 789 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 25 March 2016, 11:55

    A szczególnie o 4 tej nad ranem tak cicho żeby nie zbudzić sąsiada. ;)
    Fajna inspiracja.