Menu
Gildia Pióra na Patronite

tam ...

płynę Styksem
w otchłań swych lęków
kalejdoskop chwil
i twarzy

obłęd !
majaki zmęczonego
umysłu

zgubiłem obole !
czym zapłacę
sternikowi ostateczności

wyrzucił mnie za burtę
tonę !
w nieumiejętności pływania
gubię swój los
duszę
zaprzedaną tej co trwa
bez skargi

wróć !
nie dotrę tam
gdzie Ty
wiem

wiem że ...
tam jest kres
bez powrotu

ktoś wyciąga mnie na brzeg
ale kiedyś

dopłynę

kocham Cię !

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!