Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsensu Dla Konsensu.

Piszę dziś bezsensu
a może to jak zwykle
troszkę dla konsensu
poczyta to z dziesięciu
i będzie tak, o, piknie!

A może to głupota?
głupi jam jest cały?
powiesz, żem "sierota!"
a słowa me: "miernota!"
lecz wytrzeszczach gały

Bo sam nic nie napiszesz
krzyczysz tylko bla i bla!
lekko-duszność mi przypiszesz
receptę życia wypiszesz
- słowa Pana, co tylko łka

Poduszeczkę w nocy ściska
a za dnia już tylko gra
do mamusi, Boga i półmiska
krzywo krzywi do nich pyska
a jak blisko on już dna...

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • dana1596

    2 July 2014, 23:08

    a jednak większy sens ten utwór ma....

  • Odchłań

    20 June 2013, 01:10

    Twe słowa wcale nie miernota,bardzo dobrze się czyta